úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Koláč z ricotty s pomerančem - bez lepku

Koláč z ricotty s pomerančem - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
100 g studeného tuku ( máslo, Alsan)
200 g Jizerky zelené
2 lžíce studené vody
citrónová kůra

Náplň:
250 g Ricotty
4 celá vejce
130 g cukru krupice
1 vanilkový pudink
2 vrchovaté polévkové lžíce čerstvé pomerančové šťávy
vanilkový cukr
kůra z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného)



Postup přípravy:

Korpus: V míse odvážíme mouku, kůru z citrónu, přidáme studený tuk a vodu. Rychle zpracujeme těsto, vyválíme a přeneseme do formy (průměr 24 cm). Propíchám vidličkou a vložíme do lednice na cca 30 minut. Pak pečeme v troubě při 175 cca 15 minut a necháme lehce vychladnout.

Náplň: Všechny ingredience prošleháme a nalijeme na poloupečený korpus a dopečeme v troubě na 175 - 180 stupňů cca 30 - 40 minut.

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte