úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kořeněný švestkový koláč z čirokové a kukuřičné mouky

Kořeněný švestkový koláč z čirokové a kukuřičné mouky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Čirok
Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
220 g bílého jogurtu 3,5 % tuku např. Hollandia nebo Jihočeský Madeta
140 g třtinového cukru
100 g hladké čirokové mouky
2 celá vejce
50 g polohrubé čirokové mouky
50 g hladké kukuřičné či rýžové mouky
50 g kukuřičného škrobu Gustin
50 ml řepkového oleje
1/2 - 3/4 bezlepkového prášku do pečiva Labeta
1/2 kávové lžičky mleté skořice
špetka strouhaného muškátového oříšku

Na povrch:
500 - 600 g vypeckovaných a pokrájených švestek
nadrcené bezlepkové piškoty
plátky mandlí (nemusí být)

pečící papír + pečící nádoba 20 x 30 cm
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Piškoty podrtíme v sáčku válečkem nebo rozmixujeme na drobenku. Švestky omyjeme, vypeckujeme a pokrájíme. Vejce vymixujeme s cukrem do pěny. Přidáme olej a po lžících jogurt, až vznikne světle žlutý krémový základ. Ve vedlejší misce smícháme sypké části - mouky, škrob, koření, kypřidlo. Sypkou směs zašleháme do krémové hmoty.

Těsto vlijeme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem. Mírně zatlačíme ovoce a posypeme drobenkou z piškotů, případně plátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu koláče po vytažení suchá, jen s drobečky.

Koláč necháme na mřížce vychladnout a krájíme na čtverečky. V plechové dóze vydrží vláčný až 3 dny.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte