úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Křtinový bezlepkový dort

Křtinový bezlepkový dort

Vložte svůj recept

Náročnost: náročný
Čas přípravy: 48 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 80 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
375 g moučkového cukru
300 g mouky
6 vajec
150 g lískových ořechů (mletých)
18 lžic horké vody
3/4 prášku do pečiva

Náplň:
250 g čokolády
250 g smetany
Postup přípravy:

Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky a zbytek ingrediencí vyšleháme. Vyšleháme bílky a opatrně je vmícháme do těsta. Nalijeme do olejem vystříkané ( speciální olej na pečení) formy a pečeme na 170 °C cca 60 minut. Kontrolujeme na vpich špejlí.

Ganache krém si připravíme den předem a to tak, že dáme ohřát smetanu a před bodem varu vmícháme čokoládu, až se úplně rozpustí. Na noc dáme do lednice.

Plníme a obmazáváme. Tento dort jsem potáhla a ozdobila pravým marcipánem.

Autor: bezlepku

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte