úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynuté koláčky

Kynuté koláčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 g mouky (na kynuté používám Schar B)
250 ml mléka (vody)
100 ml oleje
80 g cukru
1/2 kostky droždí (může být i sušené)
1 vejce
špetka soli

Náplň:
kostka tvarohu
mletý cukr
povidla
tuk (dáváme Sarinu)
Postup přípravy:

Z droždí, lžičky cukru, vody (mléka) a 2 lžic mouky necháme vzejít kvásek, který potom přidáme ke zbytku mouky, cukru, soli, oleje a vejci. Uděláme nelepivé těsto a necháme ho kynout. Z těsta jsem pak dělala placičky, na které jsem dala lžičku tvarohové náplně, zabalila, udělala důlek, potřela rozšlehaným vejcem, dala povidla, zase potřela vejcem, na to drobenku z mouky, tuku (dáváme Sarinu) a moučkového cukru...Peče se v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 15 až 20 minut.

Autor: voki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte