úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynutý bezlepkový tvarožník bez laktózy

Kynutý bezlepkový tvarožník bez laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto na čtvercovou formu cca 35 x 27 cm:
140 g Jizerky
100 ml mléka bez laktózy
60 g Stelly
30 g Schär mix C
20 g cukru moučka
9 g čerstvých kvasnic
špetka soli

Náplň:
2x bezlaktózový tvaroh Minus L (Globus)
100 g bezlaktózové šlehačky
2 vejce M
40 g cukru moučka
20 g domácího vanilkového cukru
kůra a šťáva z 1 Bio citronu
1 vanilkový pudinkový prášek
rozinky

Na potření:
1 vejce
trochu bezlaktózové smetany



Postup přípravy:

Z 50 ml vlažného mléka, 10 g cukru a kvasnic uděláme kvásek, který pak přidáme k moukám smíchaným se solí a zbytkem cukru. Postupně do těsta naléváme zbytek mléka s rozpuštěnou Stellou a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 40 - 45 minut nakynout. 

Mezitím si připravíme nádivku: tvarohy smícháme s cukry, citronovou šťávou, kůrou a smetanou, přidáme 2 vajíčka a celé balení vanilkového pudinku. Vymícháme na hladký krém a nakonec přidáme rozinky. 

Rozpálíme troubu na 175 stupňů a vymažeme formu trochou Stelly. Vykynuté těsto ještě prohněteme a rozválíme do formy. Potřeme tvarohovou směsí. Celé ještě potřeme rozšlehaným vejcem s trochou smetany. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 - 40 minut. Necháme na mřížce zcela vychladnout. Nakrájíme na 9 kousků a dozdobíme bezlaktózovou šlehačkou, nebo třeba jen pocukrujeme.

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte