úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez ořechů
Ingredience: 230 g Jizerky
70 g pohankové mouky
mléko
1 vejce
1 kostka droždí
1 lžička cukru
půl lžičky soli (pro dospělého klidně víc)
2 plátky chleba Scharr na kostičky (dávám patky celozrného) mají ho v Globusu, v DM
Postup přípravy:

Do vlažného mléka (cca 250 ml) rozdrobím kvasnice a posypu cukrem. Dám do trouby na 50 stupňů vzejít kvásek (tak na dvacet minut), ten pak naliji do mouky, přidám vajíčko a sůl a vypracuji těsto. Přidám kostky chleba a opět hnětu. Těsto je dobře připravené, pokud se odlepí ode dna a bude mít snahu vám držet na vařečce (podle konzistence lze přidat Jizerku, nebo mléko).

Poté dám těsto ještě kynout pod utěrkou do trouby, tak na 20 min.

Po vykynutí vytvaruji pomoučenýma rukama dva menší knedlíky a vložím do vroucí vody. Přikryji pokličkou a vařím z každé strany tak 3 - 4minuty (je nutné mít široký hrnec, knedlíky varem ještě nabydou.

Tento recept vznikl mou metodou pokus omyl a jsou to zatím nejlepší knedlíky. Dcera je jí i samotné:-). Kupované jsou drahé a chutnají jak papír.

DOBROU CHUŤ;-)

Autorka: Xynika

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte