úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový mazanec z pekárny

Bezlepkový mazanec z pekárny

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotilo 55 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 350 g bezlepkové mouky (já použila Jizerku)
300 ml mléka
85 g cukru
70 g rozinek nebo kandovaného ovoce
50 g nasekaných ořechů
50 g rozpuštěného másla
1 celé vejce
2 polévkové lžíce oleje
šťáva z 1/2 citrónu
špetka soli
13 g čerstvého droždí (nebo polovina sáčku sušeného)
kůra z jednoho citrónu
Postup přípravy:

Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, olej, rozpuštěné máslo, citr. šťávu a vejce. Přidáme cukr, sůl a droždí. Potom přidáme bezlepkovou mouku smíchanou s citr. kůrou.

Pekárnu navolíme na program "gluten free". Přibližně po 10ti minutách hnětení přidáme kandované ovoce, rozinky a ořechy.

Autorka: Kasandra008

REKLAMA

Komentáře k receptu
Anna

10. 4. 2017
10:04

Dobrý den, nevím, kde nastala chyba. Těsto před kynutím bylo značně řídké, ale dělala jsem přesně podle návodu. Po vykynutí v pekárně po začátku pečení se celé propadlo. Prosím, můžete mi napsat, jaké máte chody a časy hnětení, kynutí a pečení ve vaší pekárně? Děkuji a dalším pekařům přeji více zdaru.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Markéta Lysá

5. 4. 2015
22:03

Vyzkoušela jsem, dopadl skvěle, asi budu muset vyrobit ještě jeden.Použila jsem mouku Schär Mix C a mléko nahradila Sojovým Zajícem.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Maruška

2. 4. 2015
16:39

Hmmm, to nevypada spatne :) V kombinaci s kavou nebo ted nove s Ricore Caro (bez lepku) to muze byt fajn dobrutka!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte