úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Mini tvarohové dezerty - bez lepku

Mini tvarohové dezerty - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Na cca 18 minidezertů do silikonových formiček na minicupcakes (Tescoma)

Korpusy:
3/4 hrnku mletých mandlí
1/2 hrnku mletých bezlepkových piškotů
1/2 hrnku kokosové mouky
2 - 3 lžíce kokosového tuku
1 lžíce agávového sirupu

Náplň:
150 g bezlaktózového tvarohu
75 ml bezlaktózové smetany ke šlehání
50 g cukru moučka
40 g mraženého ovoce (maliny nebo borůvky)
40 ml bezlaktózové smetany ke šleháni (nevyšlehávat - na rozpuštění želatiny)
2 plátky želatiny Dr. Oetker
1,5 lžíce pomerančové šťávy i s dužninou
kůra z 1 bio pomeranče


Postup přípravy:

Silikonové formičky na minicupcakes lehce vymažeme kokosovým olejem (hlavně spodek).

V mixéru vymixujeme mandle, piškoty, kokosovou mouku, kokosový tuk a agávový sirup do hmoty, která bude příjemně vláčná, ale ne příliš mastná (v tomto případě pak přidáme ješte mouku nebo drobečky piškotů). Tento základ dáme na dno formiček. 

Krém: Zmrazené ovoce necháme povolit a lehce rozmačkáme. Namočíme si želatinu. Pak vymícháme bezlaktózový tvaroh s cukrem a pomerančovou kůrou a šťávou dohladka. V jiné nádobě ušleháme ze 75 ml bezlaktózové smetany ke šleháni šlehačku. Ohřejeme 40 ml smetany, do které dáme rozpustit vymačkanou plátkovou želatinu. K rozpuštěné želatině ještě přidáme povolené ovoce a promícháme a přidáme do tvarohu a nakonec to vše spojíme s ušlehanou šlehačkou. Lžičkou plníme připravené formičky, naskládáme do lednice a nechame asi 3 - 4 hodiny tuhnout. Ideálně přes noc. Pak opatrně vyjmeme ze silikonových košíčků a naskládáme do papírových košíčků. 

 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte