úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové muffiny se sýrem cottage

Bezlepkové muffiny se sýrem cottage

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Slané koláče, pizzy, muffiny
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 225 g sýru cottage bez příchuti
4 větší vajíčka
150 g mletých loupaných mandlí bez slupky
100 g bezlepkové mouky Schar Universal
100 g sušených rajčat okapaných
75 g parmezánu, nastrouhaného
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje (ale lze použít i lněný, olivový apod.)
1 čajová lžička bezlepkového prášku do pečiva
několik snítek tymiánu (bez stonku) nebo lžička sušeného
není nutné solit

můžete také přidat sekanou pažitku, nať jarní cibulky nebo pár kapek citronové šťávy
Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formu na muffiny dobře vymažte nebo pečte v silikonových formičkách. Mám bohužel zkušenost, že papírové formičky se přilepí a nejdou moc sundat.

Ve větší míse smíchejte sýr cottage s bezlepkovou moukou, mletými mandlemi, rajčaty, práškem do pečiva a většinou parmezánu a tymiánu. Přidejte olej, vajíčka a lžíci vody a promíchejte.

Směs plňte lžící do vymazané formy na muffiny nebo formičky a posypejte zbylým parmezánem a tymiánem. Pečte cca 30 - 35 minut dozlatova.

Jsou vynikajíci ještě teplé, s sebou na cesty i jako oběd.

Autor: krysarr

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte