úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ořechovo - jablečné kostky – bez lepku, laktózy, kukuřice a sóji

Ořechovo - jablečné kostky – bez lepku, laktózy, kukuřice a sóji

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
3 celá střední vejce
150 g třtinového hnědého cukru
150 ml rostlinného mléka
100 ml řepkového oleje nebo oleje z vlašských ořechů
100 g posekaných jader z vlašských ořechů + na ozdobení půlky jader
100 g drobně posekané mléčné čokolády bez laktózy (např. Valor, Frankonia)
50 g hladké rýžové mouky
50 g polohrubé rýžové mouky
50 g jablečné mouky nebo jablečné vlákniny
1/2 kypřícího prášku bez lepku

Poleva:
150 g rozpuštěné a zchladlé mléčné bezlaktózové čokolády
150 ml zakysané smetany bez laktózy
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mixérem vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme mléko a olej a opatrně prošleháme. Opatrně vmícháme nasekané ořechy a čokoládu. Ve vedlejší misce si promícháme mouky s jablečnou vlákninou a kypřícím práškem.

Do vaječné směsi s ořechy a čokoládou přimícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou moučnou směs a vytvoříme těsto, které přelijeme do pečící nádoby vyložené papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta suchá.

Hotový korpus dáme po upečení vychladnout na mřížku.

Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Až zchladne na pokojovou teplotu, přimícháme metličkou zakysanou smetanu. Spojíme v hladký krém.

Vychladlý korpus potřeme krémem a dozdobíme třeba půlkami jader ořechů.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte