úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ovocné knedlíky z pohankovo-tvarohového těsta - bez lepku

Ovocné knedlíky z pohankovo-tvarohového těsta - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Pohanka
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 19 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Na těsto:
250 g pohankové hladké mouky + na vyválení knedlíčků
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
50 - 80 g rozpuštěného másla
1 vejce
špetka soli
ovoce - meruňky či švestky

Na dohotovení:
tvaroh na strouháni či farmářský hrudkový tvaroh
moučkový cukr
rozehřáté máslo
Postup přípravy:

Tip: Opražte hrst nasekaných mandlí či ořechů, spojte na pánvi s máslem a třtinovým cukrem (vše ve stejném poměru, např. 80 g ořechů, 80 g másla, 80 g cukru).

Do ovoce na místo pecky můžeme vložit malou kostku hnědého cukru.

1. Z pohankové mouky, tvarohu, másla a soli vyhněteme rukama hladké nelepivé těsto. Z něj odkrajujeme kousky, které vyválíme na ploše v mouce a plníme ovocem.

2. Knedlíky vaříme v hrnci s osolenou vodou cca 8 minut. Podáváme posypané ořechovou drobenkou nebo s tvarohem, moučkovým cukrem a rozehřátým máslem.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Zuzana

18. 9. 2017
20:07

Mňam, nedala jsem sice máslo, ale i tak se s těstem krásné pracovalo, knedlíčky byly výtečné a pochutnal si na nich i náš roční chlapeček :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

31. 1. 2017
14:01

Pro: MarketaJsme moc rádi za pochvalu ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Marketa

28. 1. 2017
15:14

za sebe mohu rict,ze jsou vynikajici! Recept super. Dekuji moc

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Radka Vrzalova

6. 7. 2016
11:36

Pro: KláraDobry den Klaro, nevim, kde u Vas nastala chyba... Knedliky vari opakovane spoustu bezlepkaru a jsou vsichni spokojeni. Ja je varila loni v srpnu na obalku kucharky a ochutnavalo je 7 lidi. Proto se pak davaly i na obalku :-). Takze zapatrejte, kde jste neco mohla zapomenout... vajicko? Nebo jste pouzila farmarsky tvaroh, ktery nema v sobe tolik tekutiny a ma tendenci tvrdnout. Tezko rict... Nedoporucovat po prvnim vyzkouseni osvedceneho receptu je docela rychla reakce. A co mouka, davala jste skutecne pohankovou hladkou?. Preji uspesne vareni. Radka Vrzalova

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

6. 7. 2016
11:05

Pro: KláraDěkujeme za reakci, ale netuším, kde se stala chyba :-/. Kdyby se nejednalo o zrovna tuto vyhlášenou autorku bezlepkových receptů...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Klára

3. 7. 2016
16:21

Nevím co je tohle za recept.. Ale knedlíčky se neuvařily ani po půl hodině. Jsou mazglavé, nedrží tvar a nejsou hotové!!!
Nedoporučuji !!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte