úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
200 g tmavého krystalového cukru
4 celá vejce
50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo
4 sáčky "Premium puding" čokoládový Dr. Oetker
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce rumu nebo oblíbeného likéru (čoko, kávový, pomeranč apod.)
2 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 celý bezlepkový prášek do pečiva

Krém:
500 g měkkého tvarohu
250 g másla pokojové teploty
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Dohotovení:
na potření piškotu jahodová nebo malinová marmeláda
čerstvé ovoce nebo ovocná omáčka (zmražené ovoce svařené s cukrem a zahuštění bramborovým škrobem)
Postup přípravy:

Zahřejeme troubu na 200 ° C, horkovzdušnou na 180 ° C. Pudinkové prášky nasypeme do mísy spolu s kypřidlem, přidáme cukr a nasekanou čokoládu. Přidáme vejce, olej a likér a cca 3 - 4 minuty mícháme, či mixujeme.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr cca 20 x 24 cm). Pečeme cca 15 minut, nebo až je doprostřed moučníku zapíchnutá špejle čistá.

Moučník vyjmeme z trouby a necháme nejlépe na mřížce vychladnout.

Mezitím si utřeme tvaroh s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo.

Vychladlý korpus potřeme např. malinovou marmeládou, naneseme tvarohový krém a zdobíme čerstvými jahodami, nebo  zmražené ovoce svaříme s trochou vody a cukrem na ovocnou omáčku, kterou zahustíme bramborovým škrobem.

Zdobit můžeme marcipánovými srdíčky.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...