úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
200 g tmavého krystalového cukru
4 celá vejce
50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo
4 sáčky "Premium puding" čokoládový Dr. Oetker
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce rumu nebo oblíbeného likéru (čoko, kávový, pomeranč apod.)
2 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 celý bezlepkový prášek do pečiva

Krém:
500 g měkkého tvarohu
250 g másla pokojové teploty
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Dohotovení:
na potření piškotu jahodová nebo malinová marmeláda
čerstvé ovoce nebo ovocná omáčka (zmražené ovoce svařené s cukrem a zahuštění bramborovým škrobem)
Postup přípravy:

Zahřejeme troubu na 200 ° C, horkovzdušnou na 180 ° C. Pudinkové prášky nasypeme do mísy spolu s kypřidlem, přidáme cukr a nasekanou čokoládu. Přidáme vejce, olej a likér a cca 3 - 4 minuty mícháme, či mixujeme.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr cca 20 x 24 cm). Pečeme cca 15 minut, nebo až je doprostřed moučníku zapíchnutá špejle čistá.

Moučník vyjmeme z trouby a necháme nejlépe na mřížce vychladnout.

Mezitím si utřeme tvaroh s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo.

Vychladlý korpus potřeme např. malinovou marmeládou, naneseme tvarohový krém a zdobíme čerstvými jahodami, nebo  zmražené ovoce svaříme s trochou vody a cukrem na ovocnou omáčku, kterou zahustíme bramborovým škrobem.

Zdobit můžeme marcipánovými srdíčky.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...