úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

Piškotové řezy z pudinkového prášku Premium Dr. Oetkera

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
200 g tmavého krystalového cukru
4 celá vejce
50 - 60 g tmavé čokolády nasekané nahrubo
4 sáčky "Premium puding" čokoládový Dr. Oetker
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce rumu nebo oblíbeného likéru (čoko, kávový, pomeranč apod.)
2 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 celý bezlepkový prášek do pečiva

Krém:
500 g měkkého tvarohu
250 g másla pokojové teploty
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Dohotovení:
na potření piškotu jahodová nebo malinová marmeláda
čerstvé ovoce nebo ovocná omáčka (zmražené ovoce svařené s cukrem a zahuštění bramborovým škrobem)
Postup přípravy:

Zahřejeme troubu na 200 ° C, horkovzdušnou na 180 ° C. Pudinkové prášky nasypeme do mísy spolu s kypřidlem, přidáme cukr a nasekanou čokoládu. Přidáme vejce, olej a likér a cca 3 - 4 minuty mícháme, či mixujeme.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr cca 20 x 24 cm). Pečeme cca 15 minut, nebo až je doprostřed moučníku zapíchnutá špejle čistá.

Moučník vyjmeme z trouby a necháme nejlépe na mřížce vychladnout.

Mezitím si utřeme tvaroh s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo.

Vychladlý korpus potřeme např. malinovou marmeládou, naneseme tvarohový krém a zdobíme čerstvými jahodami, nebo  zmražené ovoce svaříme s trochou vody a cukrem na ovocnou omáčku, kterou zahustíme bramborovým škrobem.

Zdobit můžeme marcipánovými srdíčky.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte