úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlý hrnečkový švestkový bezlepkový koláč

Rychlý hrnečkový švestkový bezlepkový koláč

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 55 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
1 hrneček (250 ml) mouky Doves Farm samokypřící nebo obyčejné
1 hrneček kukuřičné polohrubé mouky
250 g tvarohu nebo ricotty nebo mascarpone pokojové
0,5 - 1 hrneček třtinového cukru (podle chuti)
teploty
0,5 hrnečku bílého tučnějšího jogurtu
0,5 hrnečku řepkového oleje
1 - 2 celá vejce
1 bezlepkový prášek do pečiva např. Labeta

750 g švestek vypeckovaných a pokrájených

Drobenka:
80 g rozdrcených bezlepkových piškotů
80 g tuku (máslo, Stella)
80 g podrcených ořechů či mandlí + cukr podle chuti

pečící nádoba o rozměrech cca 20 x 30 cm
tuk na vymazání pečící nádoby
kukuřičná strouhanka či polohrubá mouka na vysypání
Postup přípravy:

Vyhřejeme troubu na 180 °C. Rozehřejeme tuk v kastrůlku a vsypeme piškoty spolu s ořišky, příp. cukr. Vytvoříme drobenku. Vypeckujeme a nakrájíme švestky. Vymažeme a vysypeme pečící nádobu.

Směs na těsto opatrně promícháme a vlijeme do pečící nádoby cca 20 x 30 cm vymazané a vysypané. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů cca 30 - 35 minut.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...