úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlý hrnečkový švestkový bezlepkový koláč

Rychlý hrnečkový švestkový bezlepkový koláč

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 55 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
1 hrneček (250 ml) mouky Doves Farm samokypřící nebo obyčejné
1 hrneček kukuřičné polohrubé mouky
250 g tvarohu nebo ricotty nebo mascarpone pokojové
0,5 - 1 hrneček třtinového cukru (podle chuti)
teploty
0,5 hrnečku bílého tučnějšího jogurtu
0,5 hrnečku řepkového oleje
1 - 2 celá vejce
1 bezlepkový prášek do pečiva např. Labeta

750 g švestek vypeckovaných a pokrájených

Drobenka:
80 g rozdrcených bezlepkových piškotů
80 g tuku (máslo, Stella)
80 g podrcených ořechů či mandlí + cukr podle chuti

pečící nádoba o rozměrech cca 20 x 30 cm
tuk na vymazání pečící nádoby
kukuřičná strouhanka či polohrubá mouka na vysypání
Postup přípravy:

Vyhřejeme troubu na 180 °C. Rozehřejeme tuk v kastrůlku a vsypeme piškoty spolu s ořišky, příp. cukr. Vytvoříme drobenku. Vypeckujeme a nakrájíme švestky. Vymažeme a vysypeme pečící nádobu.

Směs na těsto opatrně promícháme a vlijeme do pečící nádoby cca 20 x 30 cm vymazané a vysypané. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů cca 30 - 35 minut.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte