úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rýžové nudle se špenátem

Rýžové nudle se špenátem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 25 min
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Bez ořechů
Ingredience: Na 1 porci:
100 g rýžových nudlí libovolného tvaru
1 lžíce oleje
1 menší cibule
půl hrsti "francouzské" mražené zeleninky (mrkev, celer, petržel, pórek)
hrst porcovaného mraženého špenátu
2 až 4 stroužky prolisovaného česneku (dle velikosti a chuti)
horká voda nebo horký zeleninový vývar na podlévání
sůl
1 lžička kukuřičného škrobu
cca 10 g sýru parmezánového typu nahrubo nastrouhaného (hoblinky)
Postup přípravy:

Nejprve si do horké osolené vody dáme vařit rýžové nudle podle návodu. Těstoviny by měly být skutečně al dente, tzn. na skus ještě trošku tuhé. Budou se totiž v závěru ještě chvíli tepelně upravovat. Po dovaření je scedíme. 

Cibulku si nakrájíme najemno a vložíme ji do zahřátého oleje v hlubší pánvi (ideální je wok). Po zhruba dvou minutách přidáme zeleninovou směs a za další zhruba dvě minuty špenát. Podlejeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby byly zmrzlé kusy špenátu zhruba do půlky ponořeny. Průběžně mícháme a podle potřeby podléváme, aby zelenina stále trochu plavala. Dusíme, dokud se špenát zcela nerozpustí a zeleninka nezměkne. 

Vzniklou špenátovou omáčku dle potřeby lekce zahustíme škrobem rozpuštěným v trošce studené vody. Cílem je polotekutá konzistence. Díky škrobu omáčka lépe přilne k těstovinám. 

Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a hotové nudle a ještě spolu zhruba minutu za důkladného míchání prohřejeme. Vhodíme parmezán, zamícháme a je hotovo. 

Při bezmléčné dietě můžeme parmezán nahradit ochuceným tofu. Při bezlaktózové dietě parmezán nevadí.

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte