úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Silně návyková bezlepková čokoládová roláda

Silně návyková bezlepková čokoládová roláda

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
5 vajec
5 lžic hnědého cukru
4 lžíce vody
3 lžíce mouky Mix C od Schär
2 lžíce kvalitního kakaa

Krém:
1 Mascarpone
200 g kysané smetany
3 - 4 lžíce hnědého cukru
trochu mléka
Postup přípravy:

Z bílků a vody si nejprve ušleháme tuhý sníh.

Do sněhu postupně zašleháme cukr, žloutky, mouku a kakao. Umícháme těsto, které nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 10 minut. Po upečení těsto vytáhneme z trouby a necháme ho vychladnout.

Na krém si v misce smícháme zakysanou smetanu s Mascarpone, přidáme cukr a podle konzistence také mléko. Vyšleháme šlehačem krém, který rovnoměrně naneseme na upečený piškotový plát. Roládu opatrně srolujeme a dáme na 1 - 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

Kdo má rád, může ještě roládu polít čokoládovou polevou, kterou si připravíme třeba z karobové čokolády.

Tip: Dovnitř rolády můžete také zabalit překvapení ve formě čerstvého ovoce nebo strouhané čokolády.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte