úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Švábský cibulový koláč

Švábský cibulový koláč

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: S masem
Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
250 g Jizerky
125 g nízkotučného tvarohu
60 ml oleje
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 sušené kvasnice

náplň:
1 kg cibule
1 kelímek zakysané smetany
3 vejce
2 lžíce oleje
2 lžíce mouky
sůl
pepř
slanina na kostky

tuk na plech
Postup přípravy:

Mouku smícháme s kvasnicemi, prohněteme s tvarohem, olejem, solí a vejcem (při potřebě přidejte trošku vody).

Těsto rozválíme, vyložíme jím vymazaný plech a dáme do teplé trouby na 20 min. kynout.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a necháme na pánvi na oleji zesklovatět.

Cibulovou hmotu necháme trošku vychladnout, smícháme ji se smetanou, vejci, moukou, osolíme a opepříme. Směs dáme na těsto a navrh poklademe pokrájenou slaninou.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C (horkovzdušná) 30 - 40 min. dozlatova.

DOBROU CHUŤ:-)

Recept mám zbezlepkové kuchařky a je moc dobrý a není pracný.

Autorka: Xynika

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte