úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tříčokoládové sušenky

Tříčokoládové sušenky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 105 g Hery
100 g bezlepkové mouky Schär C
100 g mléčné čokolády (43% Puerto Cabello)
95 g třtinového cukru
50 g hořké čokolády (70% Ikea)
50 g bílé čokolády
1 vejce
30 g hořkého kakaa
30 g pohankové mouky hladké
vanilka či vanilkový cukr
2 rovné kávové lžičky jedné sody
Postup přípravy:

Do rozehřátého tuku přidáme cukr, rozlámanou mléčnou čokoládu a vymícháme do hladka. Čokoláda se v teplém tuku rozpustí (a zároveň tuk ochladí). Poté přidáme kakao, vanilku či vanilkový cukr, vejce a opět zamícháme, aby se přísady spojily (stačí lžící či metličkou). Přisypeme mouky s jedlou sodou, promícháme a nakonec přidáme nadrobno pokrájenou hořkou a bílou čokoládu.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí lžiček hromádky (dost od sebe, při pečení se rozjedou) a mírně připlácneme (do tvaru cookies, sušenky). Můžete si i vyhrát a pomocí formičky upravit, ale není to nutné ;-).

Pečeme max. 10 minut v předem vyhřáté troubě (horkovzduch 160 stupňů). Budete-li péct delší dobu, bude kakao v sušenkách připálené a sušenky křupavé - vysušené. Po upečení necháme na pečícím papíru vychladnout - horké jsou výborné s tekutou čokoládou uvnitř i na povrchu :-), ale také jsou hodně měkké. Po vychladnutí více ztuhnou.

Z uvedeného množství je cca 40 sušenek (záleží ovšem, jakou děláte velikost). Studené sušenky dáme do skleněné uzavíratelné dózy - pokud odoláte a nesníte do druhého dne, týden bez problémů vydrží ;-) (možná i déle, ale mně vydržely vždy max. 2 dny - nějak se ztratily :D ).

Jo a pro děti jsou výborné namáčené do smetany či mléka (vyzkoušeno i se sójovým a mňamka). Nebo lze podávat s vanilkovou zmrzlinou. Chutím se meze nekladou :-).

Tyto sušenky jsem prvně pekla jako těhotná - a upřímně? Měla jsem co dělat, abych je v noci nesnědla všechny ;-). Snad budou chutnat i vám! Dobrou chuť.

Autor: pralinka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...