úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tříčokoládové sušenky

Tříčokoládové sušenky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 105 g Hery
100 g bezlepkové mouky Schär C
100 g mléčné čokolády (43% Puerto Cabello)
95 g třtinového cukru
50 g hořké čokolády (70% Ikea)
50 g bílé čokolády
1 vejce
30 g hořkého kakaa
30 g pohankové mouky hladké
vanilka či vanilkový cukr
2 rovné kávové lžičky jedné sody
Postup přípravy:

Do rozehřátého tuku přidáme cukr, rozlámanou mléčnou čokoládu a vymícháme do hladka. Čokoláda se v teplém tuku rozpustí (a zároveň tuk ochladí). Poté přidáme kakao, vanilku či vanilkový cukr, vejce a opět zamícháme, aby se přísady spojily (stačí lžící či metličkou). Přisypeme mouky s jedlou sodou, promícháme a nakonec přidáme nadrobno pokrájenou hořkou a bílou čokoládu.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí lžiček hromádky (dost od sebe, při pečení se rozjedou) a mírně připlácneme (do tvaru cookies, sušenky). Můžete si i vyhrát a pomocí formičky upravit, ale není to nutné ;-).

Pečeme max. 10 minut v předem vyhřáté troubě (horkovzduch 160 stupňů). Budete-li péct delší dobu, bude kakao v sušenkách připálené a sušenky křupavé - vysušené. Po upečení necháme na pečícím papíru vychladnout - horké jsou výborné s tekutou čokoládou uvnitř i na povrchu :-), ale také jsou hodně měkké. Po vychladnutí více ztuhnou.

Z uvedeného množství je cca 40 sušenek (záleží ovšem, jakou děláte velikost). Studené sušenky dáme do skleněné uzavíratelné dózy - pokud odoláte a nesníte do druhého dne, týden bez problémů vydrží ;-) (možná i déle, ale mně vydržely vždy max. 2 dny - nějak se ztratily :D ).

Jo a pro děti jsou výborné namáčené do smetany či mléka (vyzkoušeno i se sójovým a mňamka). Nebo lze podávat s vanilkovou zmrzlinou. Chutím se meze nekladou :-).

Tyto sušenky jsem prvně pekla jako těhotná - a upřímně? Měla jsem co dělat, abych je v noci nesnědla všechny ;-). Snad budou chutnat i vám! Dobrou chuť.

Autor: pralinka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...