úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tvarohová bábovka s makovou moukou a marcipánem bez lepku a laktózy

Tvarohová bábovka s makovou moukou a marcipánem bez lepku a laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 3 vejce
90 g cukru krupice
90 g tvarohu bez laktózy (Globus, Interspar)
75 g Doves Farm samokypřící
75 makové mouky
75 ml kokosového oleje
25 - 30 g marcipánu (Dr. Oetker, Carla)
vanilkový cukr
kávová lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžíce rumu (nemusí být)

trochu Stelly a bezlepkové strouhanky na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy:

Předehřejeme troubu na 180 stupnů. Formu na bábovku vymažeme hojně tukem (nejlépe Stellou nebo Alsanem) a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

Ušleháme bílky se špetkou soli do pěny. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme rum, tvaroh a vymícháme do hladké hmoty. Pak přidáme kokosový olej, zamícháme, pak obě mouky, prášek do pečiva a opět promícháme. Opatrně zapracujeme sníh z bílků a úplně nakonec nastrouháme na struhadle trochu marcipánu.

Vlijeme do formy a vložíme do trouby. Troubu hned po vložení těsta zmírníme na 160 stupnů a pečeme asi 30 - 35 minut. 

Pokud použijeme klasickou bábovkovou formu, budeme mít těsto asi do půlky formy. Pokud chcete, můžete zdvojnásobit množství a pak to bude jako klasická bábovka. V tomto případě pečeme asi 45 minut.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte