úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tvarohová vláčná bábovka z bezlepkové krupice

Tvarohová vláčná bábovka z bezlepkové krupice

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 40 min
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotilo 33 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
200 g krupicového cukru
160 g rozpuštěného másla
4 vejce žloutky a bílky zvlášť
80 g kukuřičné krupice
80 g rýžové krupice (krupičné kaše např.)
1 sáček kypřícího prášku bez lepku - Labeta, nebo 3 kávové lžičky vinného kamene
1 kávová lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr
kůra z jednoho bio citronu + šťáva z jeho poloviny
2 špetky soli

máslo + bezlepková krupice, nebo kokosová moučka na vysypání formy
Postup přípravy:

Předehřejeme troubu na 170 °C. Formu na bábovku si vymažeme důkladně máslem a vysypeme bezlepkovou krupicí. Z bílků a jedné špetky soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Po částech zašleháme tvaroh, špetku soli a citronovou šťávu.

V další misce promícháme obě krupice a kypřící prášek. Sypkou směs promícháme opatrně už jen stěrkou s vaječno-tvarohovou směsí. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rovnoměrně a opatrně rozvrstvíme do bábovkové formy.

Pečeme 45 - 55 minut, až je špejle po vytažení ze středu těsta čistá. Zbytečně neotvíráme troubu, v první půlhodině pečení rozhodně nikdy. Pokud se nám zdá, že se bábovka shora připaluje, překryjeme formu alobalem.

Po upečení necháme úplně vychladnout ve formě na mřížce. Pak vyklopíme opatrně na talíř a docukrujeme podle chuti.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte