úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový vánoční závin s bramborovou nádivkou

Bezlepkový vánoční závin s bramborovou nádivkou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
200 g Schar B
70 g Hery
40 g cukru moučka
1 vajíčko
2 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
skořice
citronová kůra

Náplň:
200 g teplých pasírovaných brambor
30 g Hery
80 g cukru moučka
1 žloutek
1 bílek
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:

Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme chvilku odpočinout a připravíme si nádivku.

Propasírované brambory řádně utřeme se žloutkem, cukrem a Herou, nakonec vmícháme sníh z bílku.

Těsto na pomoučeném válu vyválíme přes mikrotenový sáček na asi 3mm silný plát, do středu dáme náplň a vytvoříme závin. Dobrým pomocníkem je silikonový vál, kterým si pomůžeme při skládání.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160 st.

Po upečení necháme závin na plechu zchladnout, jelikož je křehký.

Tento recept je u nás tradiční vánoční závin, předělala jsem ho na bezlepkový a je velmi chutný.

Přeji dobrou chuť.

Autor: marci

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte