úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční mazanec bezlepkový

Velikonoční mazanec bezlepkový

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Velikonoční mazanec
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 300 ml mléka
260 g Schar mix B
180 g červené Doves Farm (M&S)
120 g másla rozehřát
120 g cukru
2 vejce
60 g pohankové mouky
1,5 lžíce psyllia namočit do mléka
10 g soli
strouhaná citrónová kůra
sušené droždí na půl kila mouky (4 lžičky)
rozinky namočené v rumu
Postup přípravy:

Všechny přísady necháme zpracovat v pekárně nebo v robotu (mixéru) a necháme vykynout v pekárně. Po vykynutí děláme tvar mazance. Komu nepůjde, je lepší dát do užší naolejované mísy a nechat ještě tak 30 minut kynout.

Pečeme stejně jako chleba. Troubu předehřát na 250 °C i s plechem, na kterém budete péct. Bez zapaření.

Mazanec opatrně překlopíme na pečící papír, potřeme bílkem a posypeme mandličkami a vsuneme do trouby. Stáhneme troubu na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak stáhneme na 170 °C a pečeme ještě tak hodinu.

Z uvedeného množství je jeden velký mazanec.

Autor: marketka.v

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte