úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční štola s kandovaným ovocem

Velikonoční štola s kandovaným ovocem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Ostatní sladké pečení
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky
300 g tvarohu
300 g kandovaného ovce
200 g cukru
150 g másla
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
sůl
Postup přípravy:

Jako první si mouku smíchejte s kypřícím práškem, cukrem a kandovaným ovocem. Přidejte vejce, tvaroh a máslo. Potom zpracujte těsto a vytvarujte štolu.

Štolu pečte na plechu nebo ve formě, například na srnčí hřbet, chlebíček, vánočku, aby si lépe udržela tvar. Štolu pečte v předehřáté troubě na asi 180 stupňů 1 hodinu.

Po upečení je možné štolu potřít rozpuštěným máslem a posypat moučkovým cukrem. Štola se tak zahalí do velmi sladkého kabátku. Jestliže máte raději méně sladké, štolu neobalujte cukrovou vrstvou, při servírování popř. jemně poprášte cukrem. Výborné je také podávat štolu s vanilkovým šodó (pudinkem) se šlehačkou.

Autor: jessynka

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

5. 4. 2015
13:24

Pro: MiriMiro, pakliže nejsou v receptuře, tak zrovna do tohoto receptu nejsou nutná ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miri

3. 4. 2015
12:34

V ingrediencích nejsou vejce,kolik jich tam příjde?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...