úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční štola s kandovaným ovocem

Velikonoční štola s kandovaným ovocem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Ostatní sladké pečení
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky
300 g tvarohu
300 g kandovaného ovce
200 g cukru
150 g másla
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
sůl
Postup přípravy:

Jako první si mouku smíchejte s kypřícím práškem, cukrem a kandovaným ovocem. Přidejte vejce, tvaroh a máslo. Potom zpracujte těsto a vytvarujte štolu.

Štolu pečte na plechu nebo ve formě, například na srnčí hřbet, chlebíček, vánočku, aby si lépe udržela tvar. Štolu pečte v předehřáté troubě na asi 180 stupňů 1 hodinu.

Po upečení je možné štolu potřít rozpuštěným máslem a posypat moučkovým cukrem. Štola se tak zahalí do velmi sladkého kabátku. Jestliže máte raději méně sladké, štolu neobalujte cukrovou vrstvou, při servírování popř. jemně poprášte cukrem. Výborné je také podávat štolu s vanilkovým šodó (pudinkem) se šlehačkou.

Autor: jessynka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

5. 4. 2015
13:24

Pro: MiriMiro, pakliže nejsou v receptuře, tak zrovna do tohoto receptu nejsou nutná ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miri

3. 4. 2015
12:34

V ingrediencích nejsou vejce,kolik jich tam příjde?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte