úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Vídeňské vanilkové rohlíčky - bez lepku a ořechů

Vídeňské vanilkové rohlíčky - bez lepku a ořechů

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 240 g zelené Jizerky (nebo 120 g hladké rýžové a 120 g hladké pohankové mouky)
180 g másla
120 g rozemletých mandlí
60 g cukru
1 vejce
1/2 lžičky citrónové kůry

Na obalení:
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:

Všechny suroviny smícháme a těsto necháme přes noc uležet.

Vytvarujeme a pečeme dozlatova na 170 stupňů, program horní - dolní pečení (ne horkovzduch).

Horké (cca 3 minuty odstáté na plechu ) obalujeme ve směsi cukrů.

Rozpis je na 3 plechy.

Nelámou se a od lepkových jsou k nerozeznání.

Autor: naidrova

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

3. 12. 2016
19:29

Pro: KateřinaKateřino, děkujeme za reakci. Označení "bez ořechů" může být pro někoho zavádějící, ač mandle mezi ořechy v pravém slova smyslu opravdu nepatří. Ale patří mezi tzv. skořápkaté plody, na něž se vztahuje povinné značení alergenů. Podrobněji zde: http://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/skorapkove-plody-a-jejich-vyskyt-v-potravinach.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Kateřina

2. 12. 2016
18:04

Já bych neoznačovala recept 'bez ořechů', pokud tam jsou mandle.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte