úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový závin z listového těsta

Bezlepkový závin z listového těsta

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 h
Zařazení: Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
1 kelímek pomazánkového másla
1 kelímek mouky Schär Mix it!
na špičku lžičky xantanové gumy

Náplň:
strouhaná jablka
skořice
cukr dle potřeby
vejce na pomašlování
Postup přípravy:

Z másla, mouky (přisypáváme podle potřeby) a xantanové gumy vypracujeme hladké těsto, které na pomoučněném vále rozválíme. Pokládame jablky, posypeme trošku cukrem (pokud jsou jablka kyselá) a skořicí. Stočíme do závinu a na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Náplň lze použít jak sladkou, tak slanou.

Těsto jsem dělávala z Jizerky, ale z Schär Mix it! se pracovalo lépe. Mouky jsem dala míň jak kelímek.Těsto se nelepilo.

Autor: JanaL

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte