Infolinka 541 212 450

Velikonoční bezlepkový beránek

INGREDIENCE

1 smetana na šlehání nebo zakysaná smetana 1 hrnek cukru (lze i méně) 4 vajíčka 3/4 hrnku mouky Schär mix C (pattiseria) 3/4 hrnku modré Doves farm (samokypřící) 1/2 hrnku mouky Schär mix it 1/2 hrnku oleje kypřící prášek do pečiva vanilkový cukr kůra z 1 citrónu nebo pomeranče mléko dle potřeby



POSTUP

V míse utřeme vajíčka s cukrem a olejem. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu, případně mléko.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka (Hera a rýžová moukou), asi do 3/4 formy. Zbytek těsta můžeme použít na malého beránka nebo na cca 4 mufinky. Pečeme na 170 stupňů na horkovzduchu.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie