Infolinka 541 212 450

Velikonoční mazanec bezlepkový

INGREDIENCE

300 ml mléka 260 g Schar mix B 180 g červené Doves Farm (M&S) 120 g másla rozehřát 120 g cukru 2 vejce 60 g pohankové mouky 1,5 lžíce psyllia namočit do mléka 10 g soli strouhaná citrónová kůra sušené droždí na půl kila mouky (4 lžičky) rozinky namočené v rumu



POSTUP

Všechny přísady necháme zpracovat v pekárně nebo v robotu (mixéru) a necháme vykynout v pekárně. Po vykynutí děláme tvar mazance. Komu nepůjde, je lepší dát do užší naolejované mísy a nechat ještě tak 30 minut kynout.

Pečeme stejně jako chleba. Troubu předehřát na 250 °C i s plechem, na kterém budete péct. Bez zapaření.

Mazanec opatrně překlopíme na pečící papír, potřeme bílkem a posypeme mandličkami a vsuneme do trouby. Stáhneme troubu na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak stáhneme na 170 °C a pečeme ještě tak hodinu.

Z uvedeného množství je jeden velký mazanec.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie