Infolinka 541 212 450

Vídeňské vanilkové rohlíčky - bez lepku a ořechů

INGREDIENCE

240 g zelené Jizerky (nebo 120 g hladké rýžové a 120 g hladké pohankové mouky) 180 g másla 120 g rozemletých mandlí 60 g cukru 1 vejce 1/2 lžičky citrónové kůry Na obalení: 75 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr



POSTUP

Všechny suroviny smícháme a těsto necháme přes noc uležet.

Vytvarujeme a pečeme dozlatova na 170 stupňů, program horní - dolní pečení (ne horkovzduch).

Horké (cca 3 minuty odstáté na plechu ) obalujeme ve směsi cukrů.

Rozpis je na 3 plechy.

Nelámou se a od lepkových jsou k nerozeznání.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie