240 g zelené Jizerky (nebo 120 g hladké rýžové a 120 g hladké pohankové mouky) 180 g másla 120 g rozemletých mandlí 60 g cukru 1 vejce 1/2 lžičky citrónové kůry Na obalení: 75 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr
240 g zelené Jizerky (nebo 120 g hladké rýžové a 120 g hladké pohankové mouky) 180 g másla 120 g rozemletých mandlí 60 g cukru 1 vejce 1/2 lžičky citrónové kůry Na obalení: 75 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr
Všechny suroviny smícháme a těsto necháme přes noc uležet.
Vytvarujeme a pečeme dozlatova na 170 stupňů, program horní - dolní pečení (ne horkovzduch).
Horké (cca 3 minuty odstáté na plechu ) obalujeme ve směsi cukrů.
Rozpis je na 3 plechy.
Nelámou se a od lepkových jsou k nerozeznání.