Infolinka 541 212 450

Bezlepkové bavorské vdolečky

INGREDIENCE

400 g mouky Jizerka 50 g pískového cukru 250 ml vlažného mléka 20 g čerstvého droždí 1 vejce 50 g másla - rozpuštěného špetka soli citronová kůra



POSTUP

V zadělávací míse si připravím kvásek z mouky, droždí, trošky cukru a trošky mléka. Až kvásek naběhne, přidám postupně ostatní suroviny a nechám pracovat robot s hnětacím hákem na kynuté těsto. Až je těsto krásně hladké a nelepí, nechám jej kynout v míse pod potravinovou folií.

Když mám těsto pěkně vykynulé, znovu ho na desce propracuji, vyválím na cca 1 cm tlustou placku a skleničkou vykrajuji vdolečky. Já dělám poměrně malinké, ale záleží na každém, jak je kdo má rád... Do každého vdolečku udělám malým frťánkem dolík a nechám je pod potravinovou folií kynout. No a až mám vdolečky pěkně nakynuté, rozhřeji si v pánvi olej, musí ho být více, aby v něm vdoleček plaval a po obou stranách je dozlatova usmažím. Smažím na míném ohni, aby se olej nepřepaloval.

Vdolečky dávám na ubrousek, který vpije přebytečný tuk. My máme rádi na všechny způsoby, s džemem a s povidly, se zakysanou smetanou, se šlehačkou i se strouhaným tvarohem :).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 30 lidí)

Kategorie