Infolinka 541 212 450

Bezlepkové dukátové buchtičky

INGREDIENCE

Buchtičky: 320 - 360 g bezlepkové mouky Schar Universal 250 ml mléka 50 g rozpuštěného zchladlého másla + cca 50-70 g na obalení buchet 50 g cukru 2 žloutky 1 sáček sušeného droždí citronová kůra z 1 citronu citronová šťáva z 1/2 citronu sůl máslo a rum na potření Vanilkový krém: 750  ml mléka 6 žloutků 60 g krupicového cukru 1 vanilkový lusk 2 lžíce rumu (nepovinné!)



POSTUP

V mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.

Pak přidáme žloutky, sůl, citronovou šťávu, olej, bezlepkovou mouku a citronovou kůru z dobře omytého citrónu. Vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále (bezlepkovou moukou) utvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme rovnoměrné kousky. Tvoříme kuličky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Každou kuličku obalíme v rozpuštněném másle, aby se nelepily k sobě.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a rumem (cca 2 lžíce). Podáváme s vanilkovým krémem.

Krém: Svařte mléko, rozpůlený vanilkový lusk a polovinu cukru a nechte na vypnuté plotýnce čtvrt hodiny louhovat; pak přeceďte. Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně k nim zašlehejte polovinu horkého mléka. Zbytek mléka znovu zahřejte a za stálého míchání přilévejte žloutkovou směs. Míchejte na mírném ohni deset minut, aby krém zhoustl jako řídký pudink. Pozor, nesmí se vařit! Dochuťte rumem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie