Infolinka 541 212 450

Bezlepkové houstičky se sádlem a jogurtem

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar – mix B) 150 ml vlažné vody 2 vejce + 1 vejce na potření 3 polévkové lžíce bílého bezlepkového jogurtu (např. Hollandia) 3 polévkové lžíce sádla (nejlépe domácího) 2 polévkové lžíce Psylia rozpuštěné ve 100 ml vlažné vodě 1 balíček droždí (42 g) 1 - 2 lžičky vinného kamene nebo 1 bezlepkový prášek do pečiva 1 kávová lžička soli 0,5 kávové lžičky moučkového cukru hrubá sůl mák kmín na posypání



POSTUP

Mouku a všechny sypké části vložíme do mísy, na povrch rozdrobíme celou kostku droždí. Přidáme dvě vejce, rozpuštěné psylium, vodu a jogurt. Začneme těsto hnětat (v robotu nebo mixérem). Po částečném spojení surovin (lepivé těsto) přidáme rozehřáté (povolené sádlo).

Po zapracování sádla bychom měli mít krásné hladké těsto, ze kterého buď tvarujeme houstičky, bagetky nebo na troše mouky vyválíme plát a tvarujeme rohlíky.

Na plech vyložený pečícím papírem poklademe pečivo a necháme v teple 30 - 45 minut vykynout přikryté utěrkou. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, mákem nebo kmínem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 - 30 minut. Nezapomeneme vložit do trouby hrneček s vodou.

 

 

 

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie