Infolinka 541 212 450

Bezlepkové jablkové řezy

INGREDIENCE

300 g mouky (např. Doves Farm) 4 vejce 200 ml vody 150 cukru 100 ml oleje prášek do pečiva kakao jablka lžíce skořice Krém: 2 zakysané smetany cukr čokoláda na vaření trochu tuku



POSTUP

Vyšleháme žloutky do pěny, přidáme cukr, teplou vodu a olej a dále šleháme. Přisypeme mouku a prášek do pečiva. Na konec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 části, do jedné přidáme lžíci kakaa.

Na plech (na pečící papír) skládáme na tenké plátky nakrájená oloupaná jablka. Posypeme je cukrem a skořicí. Dáme na ně světlé těsto, na něj tmavé. Pečeme asi 20 minut při 180 st.

Po vychladnutí překlopíme upečenou buchtu do dalšího plechu, opatrně sloupneme peč. papír. Přichystáme si kysanou smetanu vyšlehanou s cukrem, případně s tvarohem (podle chuti). Polijeme polevou z čokolády a trochy tuku. Necháme ztuhnout v ledničce.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

2.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie