Infolinka 541 212 450

Bezlepkové kokosové cukroví, košíčky

INGREDIENCE

mouka dle potřeby, aby vzniklo kompaktní těsto (já Schaer Mix it) 240 g směsi Salka a kokosu 50 g Stelly (Hery, másla) 1 vejce šťáva z poloviny pomeranče pomerančová kůra 1 lžička prášku do pečiva



POSTUP

Jsem si vědoma, že se nejedná o žádný extra inovativní recept, vkládám ho spíše pro začátečníky, aby se nebáli experimentovat a zužitkovat vše ;-)

Po "Rafaelo kuličkách" mi zbyla směs kokosu a Salka (došly mandle a zdálo se mi, že jich máme již dost ;-), slazeného kondenzovaného mléka. Bylo mi líto ji vylét. Tudíž hurá do zužitkování ;-).

Ke směsi původně na Rafaelo jsem přidala tuk, pomerančovou šťávu a kůru z pomeranče, aby mi vše lépe drželo "pokupě", tak i vajíčko a pro nakypření i 1 lžičku prášku do pečiva. No a pak už jen rýžovou mouku. Přesné množství prostě dle konzistence, ale odhaden nějakých 300 g. pDopporučuji prostě postupně přisypávat a poznáte ;-).

S těstem se po vychladnutí krásně pracovalo. Z části jsme s prckama vykrájeli stromečky a beránkky a "pocákali" je čkokkoládovou polevou. Ze druhé části jsme upekli košíčky. Plnit můžete libovolně ;-). My použili směs ořechů, kandovaného ovoce a čkolády.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie