Infolinka 541 212 450

Bezlepkové kváskové lívance

INGREDIENCE

Bezlepkový kvásek (já jsem dělala z Schär Mix it) - postup lze najít zde na portálu 75g mouky Schär Mix B 75g vody 950 ml mléka 300 g mouky Schär Mix B 200 g mouky Schär Mix it 3 vejce 60 g cukru moučka 50 g rýžové mouky hladké 50 g kukuřičné mouky polohrubé 1 kávová lžička guarové gumy 3 špetky soli olej na smažení



POSTUP

Z bezlepkového kvásku odebereme 2 polévkové lžíce (cca 100 g), k tomu přidáme 75 g vody a kvásek v ní rozmícháme. Poté přidáme 75 g mouky Schär Mix B a zamícháme. Vznikne směs konzistencí podobná kvásku.

Tuto směs přikryjeme fólií nebo zabalíme do igelitového sáčku a dáme zhruba na 12 hodin na teplé místo kvasit.

Po 12 hodinách smícháme mouky, guarovou moučku, cukr a sůl. K tomu přidáme rozkvašený kvásek, mléko a pořádně promícháme.

Tuto směs necháme kynout 1,5 - 2 hodiny.

Po vykynutí přidáme vejce, znovu zamícháme a necháme kynout cca 20 minut v troubě na 30 °C.

Z vykynutého těsta smažíme lívance na rozpáleném oleji buď na lívanečníku nebo těsto odebíráme lžící a smažíme na normální pánvi (můj případ).

Hotové lívance jsem nechala chvíli položené na ubrousku, který odsál přebytečný tuk.

Poté servírujeme dle chuti - lze konzumovat jen tak, posypané skořicovým cukrem nebo namazané povidly a ozdobené kopečkem zakysané smetany či tvarohu.

Lívance jsou dobré i druhý den - lze je chvíli ohřát v mikrovlnné troubě.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie