250 g mouky Schär MIX C 100 ml teplé vody 80 g vlažného másla 70 g moučkového cukru 50 g mouky Schär MIX B 1 celé vejce 1/2 kostky droždí špetka soli sádlo na vymazání plechu a potření buchet povidla
250 g mouky Schär MIX C 100 ml teplé vody 80 g vlažného másla 70 g moučkového cukru 50 g mouky Schär MIX B 1 celé vejce 1/2 kostky droždí špetka soli sádlo na vymazání plechu a potření buchet povidla
Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, sůl, vejce, máslo a přilejeme kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut odpočinout pod utěrkou.
Na pomoučenou (mix B) pracovní plochu připravíme kousky těsta, do nichž postupně přidáváme povidla. Povidla zabalíme do těsta a klademe na sádlem vymaštěný plech. Všechny buchty potřeme sádlem ze všech stran, aby se nespekly. Plech vložíme do studené trouby a nastavíme na 170 °C. Pečeme asi 40 minut, dokud nebudou buchty růžové.
Po upečení pocukrujeme.
Dobrou chuť.