Infolinka 541 212 450

Bezlepkové rohlíky

INGREDIENCE

320 ml vlažné vody 250 g bezlepkové mouky Jizerka 250 g bezlepkové mouky Finax zelená nebo Schär B (já dávám Schär B) 3 polévkové lžíce oleje 2 čajové lžičky soli 1,5 čajové lžičky instantního droždí 1 čajová lžička cukru na potření: rozšlehané vajíčko s mlékem



POSTUP

Všechny suroviny odměříme a dáme do mísy. Přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přendáme na vál a dopracujeme v těsto, které se nelepí. Rozdělíme na stejně velké díly. Každý díl rozválíme a smotáme, konce k sobě zmáčkneme. Můžeme tvarovat různé tvary a pak dáme na pečící papír. Pod utěrkou necháme cca 30 minut kynout. Nakynuté pomašlujeme vajíčkem a můžeme dle chuti i posypat. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 15 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie