Infolinka 541 212 450

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta.

INGREDIENCE

Těsto: 250 ml vody 140 g Jizerky 90 g másla 4 ks vejce špetka soli Krém: 500 ml mléka 150 g másla 120 g pískového cukru 3 sáčky vanilkového cukru 2 sáčky vanilkového pudinku 4 lžíce rumu Poleva: 150 g moučkového cukru 2 lžíce horkého mléka 1 lžíce rumu



POSTUP

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a máslem. Když voda začne vřít a máslo je rozehřáté, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat, teprve pak do něj rozklepneme další. Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 - 25 minut.

Mezi pečením si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vložíme změklé máslo a šlehačem rozšleháme. Podle chuti můžeme přidat rum. Ještě trochu teplé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem.

Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce nebo 3 minuty elektrickým šlehačem. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme. Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 55 lidí)

Kategorie