Infolinka 541 212 450

Bezlepkový chléb s psylliem

INGREDIENCE

600 ml vody 450 g mouka Schär Mix it! 50 g pohankové mouky 7 g sušeného droždí (1sáček) 6 g oleje 1 polévková lžíce psyllia 2 lžičky lněných semínek 1 lžička soli 1 lžička chlebového koření



POSTUP

Do 300 ml horké vody namočíme psyllium - občas promícháme do vychladnutí.

Chléb peču buď v pekárně nebo v troubě.

Pokud peču v pekárně, tak dám napřed tekuté suroviny a pak sypké. Zapnu program na bezlepkový chléb asi 2:10 hod. Před pečením je dobré těsto uhladit navlhčenou stěrkou, nebo se stane (tak jako občas mně, když to nevychytám), že je chléb na povrchu křivý :-).

Pokud peču v troubě, tak si napřed smíchám mouky, droždí a postupně přilévám vodu s psylliem, sůl, zbytek vody (300 ml),olej, koření a semínka. Míchám ručním mixérem.

Pak těsto dám do silikonové formy na srnčí hřbet. Vložím do trouby vyhřáté na 50 st. a nechám kynout. Po nakynutí přepnu troubu na 200 st. a peču asi hodinu. Prvních deset až patnáct minut nechávám přikryté alobalem a pak dopékám bez.

 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 30 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie