Infolinka 541 212 450

Bezlepkový dort z nutely s mascarponovo - mandarinkovým krémem

INGREDIENCE

Korpus: 200 g nutely 4 bílky 4 žloutky 100 g mletých mandlí 80 g cukru moučky 50 g strouhané čokolády(použila jsem hořkou s pomerančovým aroma) 50 g tapiokového škrobu (může být i Gustin) 25 g rýžové hladké mouky 25 g Schäer Mix C 2 lžičky prášku do pečiva špetka soli Krém: 2 bezlaktózové nebo klasické mascarpone (ne pomazánkové máslo) cca 100 - 125 ml šlehačky cca 60 ml čerstvé pomerančové šťávy cukr moučka podle chuti excelentní pomerančová nebo mandarinkovová marmeláda 4 plátky želatiny mandarinkový kompot Čokoládová poleva: cca 300 - 350 g čokolády trochu 100 % tuku na rozředění čokolády



POSTUP

Korpus: Vyšleháme bílky se solí a cukrem, pak zašleháme postupně žloutky a mouky, škrob, nastrouhanou čokoládu, mandle a nakonec vlažnou nutelu (rozehřejeme nad vodní lázní). Pečeme při cca 175 st. cca 40 min. Vyzkoušíme špejlí.

Krém: Pomerančovou šťávu ohřejeme (nesmí se vařit) a rozpustíme v ní želatinu (předem namočenou ve studené vodě). Smícháme s ušlehanou smetanou a spojíme s prošlehaným mascarpone. Pak po lžících přidáme marmeládu (takřka podle chuti). Necháme chvíli v lednici malinko zatuhnout a pak namažeme na korpus (rozkrojený). Přidáme pár kompotovaných mandarinek a necháme přes noc zatuhnout. Je dobré na korpus dát obruč. Ráno polijeme čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní, přidáme trochu kokosového či jiného 100% tuku a nalijeme na vychlazený dort.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie