Infolinka 541 212 450

Bezlepkový drobenkový koláč s tvarohem

INGREDIENCE

Těsto: cca 225 g Jizerky 130 g bezlaktozového másla 120 g cukru moučka 20 g pohankové mouky (nebo rýžové, amarantové) Náplň: 400 g bezlaktózového tvarohu 125 g změklého bezlaktózového másla 1 velké vejce 3 lžíce citronové štavy necelý pudinkový prášek vanilkový vanilkový cukr (nejlépe domácí) švestky



POSTUP

Těsto: Nejprve si rozpustíme máslo a vlažné přendáme nejlépe přímo do formy. Přidáme mouky a cukr a rukama vytvoříme drobenku, kterou lehce přimáčkneme k formě. Trochu drobenky odebereme a necháme na posypku.

Krém: Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme citronovou štávu a postupně tvaroh, pak vejce a nakonec pudinkový prášek. Vymícháme v hladký krém. Pokud krém bude příliš tuhý (záleží na použitém tvarohu), přidáme případně ještě 1 - 2 lžíce smetany nebo mléka. Pokud použiju tvaroh Minus L, není potřeba.

Krém nalijeme na připravenou drobenku přimáčknutou k formě. Poklademe přepůlenými švestkami a posypeme zbylou drobenkou. Pečeme cca při 40 - 50 minut při cca 180 stupních. Necháme zcela vychladnout a poté uložíme do lednice. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 18 lidí)

Kategorie