Infolinka 541 212 450

Bezlepkový Harlekýn

INGREDIENCE

Těsto: 5 celých vajec 210 g cukru krystal 150 g Jizerky (nebo Promix) 70 g hrubé bezlepkové mouky (já dala kukuřičnou) 50 g oleje 30 g kakaa 2 lžíce horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1/4 litru mléka 30 g másla 30 g Jizerky máslo cukr kakao



POSTUP

Těsto: Z bílků si ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu a olej, dobře promícháme a přidáme všechny sypké suroviny. Řádně promícháme a nakonec přidáme bílky a dáme péct.

Náplň: Na náplň jsem si svařila z mléka, másla a Jizerky kaši (jako klasika, ale s jizerkou) a nechala ji vychladnout. Potom jsem do ní zašlehala máslo, cukr a kakao dle chuti.

Dohotovení: Prokrojila jsem dort a promazala. Zbytek krému jsem dala i na vrch. Na dozdobení jsem použila pařížskou a klasickou šlehačku.

Autorka: Helena Hloušová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie