Infolinka 541 212 450

Bezlepkový malinový dort

INGREDIENCE

Korpus: 10 vajec 10 vrchovatých lžic bezlepkové mouky (Schär mix Patisserie) 10 lžic cukru 3 lžíce oleje 2 lžíce horké vody Krém: 1 l mléka 1 máslo 200 g cukru 2 vanilkové pudinky mražené maliny želatina na potření mandlové lupínky



POSTUP

Korpus: Množství surovin odpovídá pečení ve formě o průměru 27 cm. Při jiné velikosti formy, množství případně upravte. Postup je úplně obyčejný. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky s cukrem utřete do pěny. Přidejte horkou vodu, lžíci oleje a opatrně mouku i sníh. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 1/2 hodiny.

Nechte vychladnout a vršek případně lehce seřízněte. Korpus prořízněte, naplňte i pomažte krémem. Ozdobte malinami a potřete želatinou. Po zatuhnutí vyjměte z formy, krémem pomažte i obvod dortu a posypte mandlovými lupínky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 17 lidí)

Kategorie