Infolinka 541 212 450

Bezlepkový bramborový štrůdl

INGREDIENCE

Těsto: 300 g mouky Schär Mix it 150 g vařených strouhaných brambor 120 g Hery (pokojová teplota) 1 vejce 1/2 vanilkového cukru 1/2 prášku do pečiva Suroviny nádivka: 4 větší nastrouhaná jablka kukuřičná strouhanka rozinky (můžou být předem namočené v rumu) plátky mandliček vlašské ořechy vejce na potření



POSTUP

Ze všech srovin vypracujeme těsto. Vyválíme ho na moukou posypaném pečícím papíře na co nejslabší plát.

Na plát dáme na sucho opraženou kukuřičnou strouhanku, jablka, rozinky, oříšky aj. podle chuti a svineme.

Zamotaný štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 20 - 25 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 11 lidí)

Kategorie