Infolinka 541 212 450

Čokoládový bezlepkový dort

INGREDIENCE

Korpus: 6 bílků a 6 žloutků 225 g másla (Zlatá Haná) 200 g moučkového cukru 150 g jemně mletých loupaných mandlí 100 g 70% čokolády 90 g Jizerky 1 celé vejce 35 g holandského kakaa Krém (čokoládová pomazánka): 1 salko 1 Zlatá Haná 200 g 70% čokolády Poleva: 200 g čokolády na vaření 100 g smetany na šlehání



POSTUP

Korpus: Máslo ušleháme s rozpuštěnou čokoládou. Vejce ušleháme se žloutky a 50 g moučkového cukru, zbývající cukr ušleháme s bílky. Čokoládové máslo lehce spojíme se žloutkovou pěnou, opatrně přidáme kakao, mandle, mouku a nakonec sníh. Vlijeme do dortové formy a pečeme na 175 stupňů asi 35 - 40 minut.

Krém: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi. Pak s touto čokoládovou pomazánkou smícháme dalších 150 g Zlaté Hané a máme krém.

Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smícháme se smetanou a necháme trochu vychladnout.

Dohotovení: Po vychladnutí prořežeme na tři pláty, promažeme 2/3 krému, poskládáme na sebe a pomažeme zbytkem krému. Necháme zchladnout v ledničce cca 20 minut. Pak dort polijeme polevou a dáme zpět do lednice.

Autorka: Petra Sainerová

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie