Infolinka 541 212 450

Čokoládový bezlepkový dort s pomerančovou vůní

INGREDIENCE

Korpus: 3 vejce 3 - 4 polévkové lžíce kakaového pudinkového prášku 3 polévkové lžíce tmavého cukru 2 polévkové lžíce pomerančové šťávy s dužinou 1 polévková lžíce kokosového oleje Náplň: pomerančová marmeláda 250 ml smetany ke šlehání bez laktózy 100 - 150 g marcipánu 125 g čokolády s pomerančovým olejem - Vivany (60%) Poleva: čokoláda smíchaná s Omegou na polevy (hnědý obal)



POSTUP

Nejprve si uděláme čokoládovou šlehačku - smetanu ke šlehání ohřejeme takřka do bodu varu, odstavíme a vložíme pomerančovou čokoládu a promícháme. Jakmile se čokoláda roztaví, vložíme do lednice alespoň na 4 - 5 hodin, nejlépe přes noc. Pak vyšleháme.

Troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Formu si vyložíme papírem a kokosovým olejem vymažeme obvod. V míse ušleháme bílky s pomerančovou šťávou, postupně přidáme cukr a pak postupně žloutky. Ručně pak zapracujeme kakaový pudink a 1 lžíci kokosového oleje. Vlijeme do formy a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout.

Jakmile je korpus vychladlý, pomažeme pomerančovou marmeládou. Vyválíme marcipán do kruhu a položíme jej na marmeládou namazaný korpus. Na marcipán pak navrstvíme čokoládovou šlehačku. Dáme do lednice alespoň na 1 hodinu. Pak uděláme polevu z rozpuštěné čokolády a Omegy na polevu (kdo chce zdravějši variantu, použije čistý kokosový tuk). Polevou zalijeme vychlazený dort a necháme ztuhnout. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie