Infolinka 541 212 450

Francouzský chléb s olivami a slaninou

INGREDIENCE

200 g hladké kukuřičné mouky (např. Country life) 150 g černých oliv 150 g tvrdého sýru (nastrouhaného najemno) 150 g libové anglické slaniny nakrájené na kostičky (pokud nemáte rádi slaninu, použijte šunku) 150 ml Alpro sojového mléka 4 vejce 5 lžic olivového oleje 1 prášek do pečiva Amylon sůl pepř Milko Bio máslo



POSTUP

Kukuřičnou mouku smícháme se solí, pepřem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, sojové mléko bez příchuti a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké těsto, do kterého přidáme slaninu, sýr a černé olivy překrájené na půlky.

Chlebíčkovou formu si vymažeme BIO máslem Milko a těsto do ní navršíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut a pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 10 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 38 lidí)

Kategorie