Infolinka 541 212 450

Houskové knedlíky - bez lepku

INGREDIENCE

320 g Schär „Mix it! Universal“ 280 ml vlažného mléka 1 vejce 30 g housky nebo chleba Schär 13 – 15 g droždí (nebo 5 g sušeného) malá lžička soli trošku cukru



POSTUP

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr, droždí a mléko, osolíme a řádně promícháme do tužší konzistence. Na závěr lehce vmícháme na kostky nakrájenou housku (chléb). Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme knedlík, který necháme odpočinout asi 15 minut a vaříme na páře asi 25 minut nebo ve vodě 20 minut. Uvařený knedlík propícháme vidlicí a pomastíme sádlem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 55 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 24 lidí)

Kategorie