Infolinka 541 212 450

Jablečno - hruškový bezlepkový koláč

INGREDIENCE

Těsto: 125 g mouky Schär Mix it 125 g kukuřičné polohrubé mouky 125 g tuku Stella 125 g moučkvého cukru 1 vejce 1 vanilkový cukr špetka soli Náplň: 250 g tvarohu 200 ml smetany 1 vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti (nemusí být) jablka a hrušky dle chuti



POSTUP

Těsto: Ze všech ingrediencí si připravíme těsto...Zprvu trošku lepivé, ale po odložení v ledničce (cca 2 hodiny), to bude lepší ;-).

Náplň: Z tvarohu, smetany a cukrů si vymícháme hladkou náplň.

Mezitím si připravíme jablka a hrušky. Okrájíme, zbavíme jádřinců a jablka nastrouháme na plátky. Hrušky si nakrájíme po delší ose.

Formu na koláč si vymažeme tukem a vysypemě kukuřičnou moukou.

Těsto rozprostřeme do koláčové formy - ideálně za pomoci rukovou. Na něj dáme tvarohovou náplň a jablka. Vrch ozdobíme hruškama a zbytky těsta. Mezi ně opět dáme tvarohovou náplň a pečeme při cca 200 °C asi 30 minut.

Do středu můžeme dát trochu džemu či marmelády.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie