Infolinka 541 212 450

Jáhelný řez s kokosem

INGREDIENCE

180 g jáhel 160 g ovesného, nebo rýžového mléka (nebo obyčejného mléka) cca 100 g strouhaného kokosu 50 g třtinového cukru 40 g rozinek (oříšků, brusinek, slunečnice atd.) 35 g másla 15 g vanilkového cukru



POSTUP

Jáhly propláchněte studenou vodou a třikrát spařte vařící vodou. Vařte v lehce osolené vodě v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody přibližně 15 - 20 minut. Při vaření nemíchejte.

Mezitím si rozinky namočte do horké vody.

Do hrnce s uvařenými jáhlami přidejte máslo, vlijte mléko a přisypte vanilkový a třtinový cukr. Vše promíchejte a spojte ve vláčnou hmotu. Vmíchejte kokos (raději méně kokosu, aby řez nebyl tak suchý) a rozinky s oříšky, příp. jinými ingrediencemi. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřete ji na vymazaný a vysypaný plech (lze vysypat zbytkem kokosu) a pečte 20 minut při 160 - 170 stupních. Je možno řez postříkat čokoládou. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie