500 g bezlepkové mouky Schaer 300 ml rýžového mléka (vlažného) 150 g Hery (necháme roztopit) 5 lžic cukru 1 žloutek 1 vanilkový cukr 1 balíček sušeného droždí špetka soli rozinky mandle citronová kůra můžeme přidat trošku rumu
500 g bezlepkové mouky Schaer 300 ml rýžového mléka (vlažného) 150 g Hery (necháme roztopit) 5 lžic cukru 1 žloutek 1 vanilkový cukr 1 balíček sušeného droždí špetka soli rozinky mandle citronová kůra můžeme přidat trošku rumu
Všechny suroviny necháme vymíchat a vykynout v pekárně. Po vykynutí vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca hodinu až bude mazanec dozlatova. Po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem.