Infolinka 541 212 450

Mini tvarohové dezerty - bez lepku

INGREDIENCE

Na cca 18 minidezertů do silikonových formiček na minicupcakes (Tescoma) Korpusy: 3/4 hrnku mletých mandlí 1/2 hrnku mletých bezlepkových piškotů 1/2 hrnku kokosové mouky 2 - 3 lžíce kokosového tuku 1 lžíce agávového sirupu Náplň: 150 g bezlaktózového tvarohu 75 ml bezlaktózové smetany ke šlehání 50 g cukru moučka 40 g mraženého ovoce (maliny nebo borůvky) 40 ml bezlaktózové smetany ke šleháni (nevyšlehávat - na rozpuštění želatiny) 2 plátky želatiny Dr. Oetker 1,5 lžíce pomerančové šťávy i s dužninou kůra z 1 bio pomeranče



POSTUP

Silikonové formičky na minicupcakes lehce vymažeme kokosovým olejem (hlavně spodek).

V mixéru vymixujeme mandle, piškoty, kokosovou mouku, kokosový tuk a agávový sirup do hmoty, která bude příjemně vláčná, ale ne příliš mastná (v tomto případě pak přidáme ješte mouku nebo drobečky piškotů). Tento základ dáme na dno formiček. 

Krém: Zmrazené ovoce necháme povolit a lehce rozmačkáme. Namočíme si želatinu. Pak vymícháme bezlaktózový tvaroh s cukrem a pomerančovou kůrou a šťávou dohladka. V jiné nádobě ušleháme ze 75 ml bezlaktózové smetany ke šleháni šlehačku. Ohřejeme 40 ml smetany, do které dáme rozpustit vymačkanou plátkovou želatinu. K rozpuštěné želatině ještě přidáme povolené ovoce a promícháme a přidáme do tvarohu a nakonec to vše spojíme s ušlehanou šlehačkou. Lžičkou plníme připravené formičky, naskládáme do lednice a nechame asi 3 - 4 hodiny tuhnout. Ideálně přes noc. Pak opatrně vyjmeme ze silikonových košíčků a naskládáme do papírových košíčků. 

 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie